Aivovuoto julkaisee Dötöx -albuminsa 2. kesäkuuta ja Joku muu uus sukunimi -singlen 3. toukokuuta

Aivovuoto julkaisee Dötöx -albuminsa 2. kesäkuuta ja Joku muu uus sukunimi -singlen 3. toukokuuta

Tuntuu ettei voisi edes jäädä kiinni murhasta. Eikä voikaan, me voidaan tehdä mitä vain, päähenkilö voi olla kuka vain. Hän on Toukka. Vuosi on 2017, eläköön blenderi ja pakurikääpä! Toukka dötöxää. Raikas aamu. Helppo päivä. Innostava ilta. Railakas yö. Uusi nahka luotuna. Toukka lähtee tripille, nostaa puhelimen ilmaan ja juo smoothien. Puhdistuu jos pystyy. Etsii, valaistuu. Ei helvetti, konmarittaako Toukka? Onko väliä, Toukan ei tarvitse välittää niin paljon mitä muut kelaa. Randomeille ei, omille totta kai.

Toukka palkataan päähenkilöksi Aivovuodon Dötöx-levylle, Toukka hyppää kasariscifiin ja avantgardeen, electronicaan ja meditaatiomusiikkiin, ja miksei hyppäisi, mihin ei hyppäisi?

Aivovuodon toinen kokopitkä levy on askel uuteen soundiin, irtiotto entisestä elämästä, dötöxkuuri, jolla päästään eroon vanhasta ja aloitetaan uusi. Se on teräviä ja kipeitä havaintoja ja räkäistä naurua, joka muuttuu räkäiseksi ymmärrykseksi. Sängyn pohjalta tai smoothiebaarista, ei saarnastuolista. Se ei esitä asioita mustavalkoisina tai välttämättä edes hyvinä tai huonoina, vaan ota tai jätä -periaatteella todeten: kaikki on peliä, jossa eri leveleille voi nousta tai olla nousematta. Haluta tai ei, valita wellnessin tai peilikuvan, kotelon tai ötökän, valita ehkä koko skaban palkinnonkin, mutta tärkeimpänä: valita pelaako vai ei. Ja koska se ei loppujen lopuksi sittenkään ole nintendoa tai apple watchia, se muistuttaa, että pelissä on myös inhimillinen ulottuvuus.

Dötöx-levyllä Jodarokin räpit käsittelevät aikamme ilmiöitä ja todellisuuksia tarkkaillen ja pyristellen itse mukana. Tuottajaveljekset K.V.N ja Lobo kietovat ne vinon rikkonaisiin biitteihin, retrofuturismiin tai vaikkapa iskelmään. Vierailijoina levyllä kuullaan JV ja Kriso, DJ Kridlokk ja Mariska.

Levyltä on julkaistu aiemmin singlet Odotin että ja Nosta puhelin ilmaan. Julkaisija on aiempien levyjen tapaan Monsp Records ja albumi julkaistaan digin lisäksi fyysisesti vinyylinä, C-kasettina sekä CD:nä. Ennakkotilaukset Levykauppa Äx, 8Raita  & Katin Tavara ja Katin Tavarasta saatavilla myös vaatteet ja Dödstil Magazine.

spotify-klikKuuntele Apple MusicistaKatso Youtubesta
LINKIT:
Kuuntele Spotifysta & Apple Musicista.
Facebook http://facebook.com/Aivovuoto
Ennakkotilaukset Levykauppa Äx, 8Raita & Katin Tavara (Katin Tavarasta myös vaatteet ja DÖDSTIL MAGAZINE)

AIVOVUOTO – Dötöx
CD 6430012733865 MONSP386
LP 6430012734862 MONSP486
MC 6430012735869 MONSP586

BIISILISTA
Dötöx
Täälä ft. JV & Kriso
Peili
Nosta puhelin ilmaan
Moguli ft. DJ Kridlokk
Mantrax
Sun ei tarvii 101
Tottakai ft. Mariska
Joku muu uus sukunimi
Odotin että
Kotelo

KEIKALLA:
28.04. Yo-talo, Tampere
29.04. Katse, Jyväskylä
05.05. Bar Kino, Pori
02.06. Kuudes Linja, Helsinki (levyjulkkarit)

Kesän festareista tulossa mm. esimerkiksi Provinssi Seinäjoella, Simerock Rovaniemellä, sekä Helsingin uusi Liveblast Festival. Keikkamyynti: Hög Agency & Promotion / mikko.varjamo@hogmusic.fi / +358 40 8433 169 & Tino Pirttioja / tino.pirttioja@hogmusic.fi / +358 50 4345 333