Aivovuoto julkaisi yhdeksän biisiä sisältävän Liikkeellä-albuminsa

Aivovuoto julkaisi yhdeksän biisiä sisältävän Liikkeellä-albuminsa
Aivovuoto julkaisi uuden albuminsa Liikkeellä digitaalisesti 3. huhtikuuta ja se löytyy nyt kaikista suoratoistopalveluista. Vinyylipainos levystä saadaan 8. toukokuuta. Yhdeksän biisiä sisältävällä kokonaisuudella ei tällä kertaa kuulla lainkaan vierailijoita. Kyseessä on kuudes Aivovuoto-julkaisu.
 
”Tammikuussa, kun levyä viimeisteltiin, ei olisi voinut uskoa millaiseen tilanteeseen levy julkaistaan. Monen muuttumattomalta tuntuneen asian on vaikea nähä palaavan ennalleen ihan lähiaikoina. Uusien suuntien etsiminen ja luopumisella flirttailu muuttui elinehdoksi kertaiskulla. Nyt kun kaikki ovat sulkeutuneet koteihinsa, ei voisi sattua juuri ristiriitaisempaa aikaa julkaista levy nimeltä ‘Liikkeellä’. Vaikka biisien mukana palloillaan vapaasti Helsingin kantakaupungissa Johanneksen kirkolta Lammassaareen, fyysinen liikkuminen on kuitenkin levyllä sivuroolissa, kun samalla tapahtuu isoja liikkeitä ajatuksen tasolla. Vaikka yrittäisit kuinka pysähtyä ja antaa olla, aika kuluu ja aika on liikettä. Epämiellyttävätkin asiat on parempi kohdata, kun paeta niiltä. Ehkä se suunta vielä löytyy.”
 
Aivovuoto on tuottajaveljesten Visan ja Mioja räppäri Matin Itä-Helsingissä 2012 perustama rap-yhtye. Biiteistä vastaavat veljekset tunnetaan myös taiteilijanimellä K.V.N & LOBO ja Matti puolestaan Jodarok-aliaksella soolotuotannossaan ja bändeissä kuten Freerap ja Kemmuru.

Aivovuoto-musiikki on amerikkalaisen räpin perinteisiin nojaavaa, mutta rajoista piittaamatonta ja kokeilevaa. Sävy on harvoin iloinen, mutta tietty toiveikkuus ja huumorin pilkahdus säilyy aina mukana. Matin sanoituksissa korostuu usein tietty outsider-mentaliteetti ja pyrkimys ymmärtää monia sisäisiä ja universaaleja ristiriitoja, usein kuvitteellisten hahmojen kautta. Kannen kullatun kallon on yhtyeen toiveiden mukaisesti kaivertanut luutaiteilija Johanna Virtanen, valokuvan otti yksi pahamaineisen Lahtiblogin kuvaajista ja nyt kolmatta Aivovuoto julkaisua kuvillaan koristava Antti Sepponen.