Aivovuoto julkaisi esimakua tulevalta albumiltaan – ”Minä en aja / Ilmatyynyt” ulkona nyt

Aivovuoto julkaisi esimakua tulevalta albumiltaan – ”Minä en aja / Ilmatyynyt” ulkona nyt

Aivovuoto julkaisi uuden tuplasinglen Minä en aja / Ilmatyynyt 27. maaliskuuta, joista julkaistiin myös Genelecin kanssa yhteistyössä toteutettu livetaltiointi Genelecin Youtube-kanavalla.

Tuplasingle on kolmas lohkaisu 3. huhtikuuta julkaistavalta Liikkeelläalbumilta, jonka 8. toukokuuta ilmestyvä vinyylipainos on tällä hetkellä ennakkomyynnissä. Biiseissä kuvataan unien, autoilun ja jalkautumisen kautta tunnetta suunnan ja päätäntävallan puutteesta. Jälkimmäisessä osassa olo jo kevenee ja mielenrauha löytyy hetkestä ja arkisista asioista.

Aivovuoto-musiikki on amerikkalaisen räpin perinteisiin nojaavaa, mutta rajoista piittaamatonta ja kokeilevaa. Sävy on harvoin iloinen, mutta tietty toiveikkuus ja huumorin pilkahdus säilyy aina mukana. Matin sanoituksissa korostuu usein tietty outsider-mentaliteetti ja pyrkimys ymmärtää monia sisäisiä ja universaaleja ristiriitoja, usein kuvitteellisten hahmojen kautta.

Bändi on alusta asti mieltänyt itsensä audiovisuaaliseksi kokonaisuudeksi ja panostanut tyylillä toteutettuihin videoihin ja visuaaliseen ilmeeseen. Bändin logoa löytyy tatuoituna seuraajien nahoista ympäri Suomen. Aivovuoto sisustutti Genelec Show Roomin tuttuun tyyliinsä, inspiraationa yhtyeen TÖI-studion Mummolaksi nimetyt sosiaaliset tilat.