Aivovuodon Utopia sessiot EP ulkona

Aivovuodon Utopia sessiot EP ulkona

Tuottajaveljesten Visan ja Mion (K.V.N & LOBO) sekä räppäri Matin (Jodarok, Kemmuru, FreeRap) muodostama Aivovuoto julkaisi uuden Utopia sessiot EP:n 29.3. joka on nyt kuunneltavissa kaikissa digipalveluissa. Vinyyli- ja kasettipainos ilmestyy kauppoihin 3.5. jonka lisäksi ”Oonx mä pelle” musiikkivideo julkaistaan perjantaina 5.4.

Tarkkuuteen ja jopa perfektionismiin taipuvainen bändi pysytteli kaukana musiikkilaitteista lähes koko 2018 vuoden ja keskittyi keikkoihin ja elpymiseen. Tästä poikkeuksen tehnyt, maaliskuussa 2018 julkaistu ’Aivan outo’ kappale jäi yksittäiseksi julkaisuksi ja EP:ltä ilmestyi ennakkoon vain single ”Naavaa” 8. maaliskuuta.

Vierailijoina levyllä kuullaan hienoa artistiuraansa luova Yeboyah, DJ Kridlokk, Tuuttimörkö ja mm. Gaselleista tuttu DJ Ibusal. Teemallisesti Utopia EP:llä haaveillaan vapaudesta ja omasta tilasta. Kun elämän realiteettien pohdiskelu kääntyy, varsinkin räpissä, usein kritiikiksi ja valittamiseksi, Aivovuoto ei ole halunnut rajautua muiden asettamiin kehyksiin ja tyytyä reagoimaan toisten tekemisiin, vaan tehdä vapautuneesti sitä mitä tulee ja mikä tuntuu hyvältä. Paperillakin se on kaunis kuva. Lähtöajatuksena oli luoda musiikissa sitä utopiaa, jossa elämää ei ohjaisi vaikkapa taloudelliset vaatimukset tai arjen aikataulut, vaan oma tahto ja ihanteet. Yksi innoittava kysymys oli Matin ruokatilauksia arpoessa suosima “Mitä söisit jos voisit syödä mitä vaan?” Jos ei voi kuvitella mahdotonta, ei varmasti voi saavuttaa sitä.

Käytännössä Utopia sessiot tehtiin saman ihanteen mukaan vapautuneesti, tehokkaasti ja ammattimaisesti uudella studiolla. Bändi muutti kylmästä kellarista Herttoniemen teollisuusalueelta kaikilla mukavuuksilla varustettuun studioon jäsenten kotien lähellä. Musiikin teko alkoi marraskuussa 2018 ja kaikki kappaleet nauhoitettiin Studio TÖI 3:ssa tammikuussa 2019. Bändi teki päivävuoroa kaksi kertaa viikossa ja jokaisen kappaleen vokaaliosuudet ja tekstit ovat syntyneet vasta siinä vaiheessa, kun Matti istui mikkikoppiin ja alkoi freestailata. Tarkoitus oli tallentaa vaikutelmia ja ajatuksia haaveilevan, mutta tuhdisti potkivan musiikin sekaan, ei niinkään työstää konkreettisia ja jäsenneltyjä esseitä. Nykyiset julkaisutekniikat mahdollistavat sen, että saavuttaessaan kuulijat koko paketti on vielä uunilämmin.

1. Naavaa
2. Oonx mä pelle feat. Tuuttimörkö & DJ Kridlokk
3. Sama logo
4. Et oo käyny bileis feat. Yeboyah
5. Soundtrack
6. LME feat. DJ Ibusal

Utopia sessiot EP kuunneltavissa täältä.

Fyysisten (LP ja kasetti) ennakkotilaukset hoitaa mm. Katin Tavara ja Levykauppa Äx.

Promokuvat (Antti Sepponen)
Promo 1
Promo 2
Promo 3
Promo 4