Atomirotta, Eevil Stöö sekä Kube Emma-ehdokkaina

Atomirotta, Eevil Stöö sekä Kube Emma-ehdokkaina

Tänään julkistettiin Emma-ehdokkaat ja Monspilta mukana ovat Kuben Purppura (vuoden hiphop-albumi), Atomirotan II (vuoden rock-albumi) sekä Eevil Stöön Iso vauva Jeesus -albumi mielenkiintoisessa Kriitikoiden valinta –sarjassa. Kaikki hienoja levyjä.

Eilen uuden Originaali -singlen (kuuntele Spotifysta tästä, biisi nousi hienosti suoraan Spotifyn TOP50 -listalle sijalle #41)  julkaisseen Kuben Purppura -albumi tuli 2015 puolella (4.12.) ja Emman sääntöjen mukaan loppuvuoden levyt siirtyvät automaattisesti seuraavalle vuodelle. Tämä siis näin knoppitietona jos joku kiinnittää asiaan huomiota ja siistiä, että levy muistetaan edelleen. Kube on pysynyt myös koko 2016 aktiivisena ja toukokuussa julkaistu Plug -single on edelleen Spotifyssa TOP200 -listalla 2,2 miljoonan kuuntelulla. Purppura vietti kaikkineen 28 viikkoa albumilistalla.

Eevil Stöön helmikuussa julkaistu Iso vauva Jeesus -albumi nousi albumistalistan kärkeen ja oli artistin kolmas peräkkäinen listaykkösalbumi. Levy oli menetys niin kritiikeissä kuin myynnillisestikin ja aikaisempiin levyihinsä verrattuna Stöö päästi kuulijansa tällä kertaa syvemmälle: Stöön syventyneessä viestissä kuuluu uudella albumilla yksinäisyys, ajan vallitseviin käsityksiin turhautuminen ja menestyspaineista vouhottamisen aiheuttama tuska.

2014 lopulla debyyttialbuminsa I julkaisseen Atomirotan kakkosalbumi, ytimekkäästi nimetty II julkaistiin niinikään helmikuussa. Kakkonen jatkoi musiikillista tutkimusmatkaa siitä mihin ensimmäinen jäi ja yhtyeen suosiossa erikoista on genre- ja sukupolvirajoja rikkova menestys joka näkyy myös bändin hurjassa keikkatahdissa.

Voittajat julkistetaan 4.2. Espoon Metro-Areenalla järjestettävässa Emma-Gaalassa ja lisäinfot fb.com/EmmaGaala.
——–

PRESSIKUVAT: Kube (kuva: Mikko Varjamo), Atomirotta (kuva: Monsp), Eevil Stöö (Kuva Mikko Kempas).
LISÄTIEDOT: monsp.com/info/