Haamulta uusi albumi ”30” ja ”Doktriini” musiikkivideo, vierailemassa Paleface ja DJ Beha

Haamulta uusi albumi ”30” ja ”Doktriini” musiikkivideo, vierailemassa Paleface ja DJ Beha
Haamu julkaisi kymmennen biisiä sisältävän, kokonaisuudessaan viidennen sooloalbuminsa 30, joka on nyt kuunneltavissa digipalveluissa. Levyltä irroitettiin samalla Video Kallialan ohjaama musiikkivideo biisille Doktriini, jossa vierailemassa kuullaan Paleface ja DJ Beha.
 

Albumi on monisärmäinen, rehellinen ja suorapuheinen tarina urasta, suosion tavoittelusta ja taiteellisesta työstä, itsetutkiskelusta. Missiosta, jossa on seurattu omaa polkua.

30 sisältää useita featteja, Palefacen ja Behan lisäksi Timi Lexikon, HannibalPianomies, Jukka ÄssäAfromikkoHeini Ikonen sekä Matti Tamonen. Albumin viesti on selkeä: yhdessä tekemisessä ja monimuotoisuudessa on voimaa, eikä kukaan meistä ole täällä yksin tai ilman edeltäjiä yhtään mitään. Levy matkaa 30:n ja UG:n modernin lämpimistä R&B- harmonioista Laastarin rapin, soulin ja aikuisrockin fuusioon, suoraviivaisesta ja tylysti nykivästä Doktriinista rapin kultaisen aikakauden rytmeihin. Lisäksi useammassa biisissä soittavat jazzmuusikot.

Yli puolet albumin biiseistä ovat Haamun itsensä tuottamia, jonka lisäksi tuottajina vierailevat Pianomies, MonmaSattalite ja Ollimaine Jäbä. Vaikka kilpailu ja itsensä ylittäminen ovat päivän sanoja, Haamun vahvuus lepää tyynen suoraan sanomisen ja rehellisyyden saralla, sekä raikkaan tunnistettavassa flowssa.

“Doktriinissa palataan perusasioiden äärelle eli biittiin ja riimeihin – ollaan räpin historiallisen ja välillä kadoksissa olleen poliittisen luonteen ytimessä. Tällä populistien, valeuutisten ja informaatiosodan aikakaudella ”biitit ja riimit” ovat meidän doktriini – sodankäynnin strategia ja oppijärjestelmä.” Haamu kertoo.

Vinyylipainos albumista ilmestyy kauppoihin 22. toukokuuta ja se on ennakkomyynnissä Levykauppa Äxässä, Katin Tavaralla sekä Rolling Recordsilla.