Haamun UG-musavideo ulkona, tekijöinä lähes 70 ”Haamujengiläistä”

Haamun UG-musavideo ulkona, tekijöinä lähes 70 ”Haamujengiläistä”

Haamu julkaisi videon maaliskuussa ilmestyneelle UG-singlelle ja se löytyy nyt Youtubesta. Haamu pyysi ”Haamujengiä” kuvaamaan videomateriaalia biisin fiilistelystä, joista Visual Worksin toimesta koostettiin musiikkivideo. UG on n. 70 käsikirjoittajan/ohjaajan/kuvaajan tuotos. Kuvauspaikkoina mm. Joensuu, Kouvola, Koli, Turku, Praha, Groningen ja Mäntsälä. Pätkältä voi bongata myös kotimaista räppiä seuraaville tuttuja hahmoja. Lopputulos puhukoon puolestaan.

”Videolle osallistuneet saivat vapaat kädet suunnitella ja kuvata itse omat pätkänsä. Idea lähti siitä, että mulla on UG-statuksesta huolimatta uskollinen fanijoukko eri puolilla Suomea. Kelattiin Visual Worksin tyyppien kanssa, että ois siistiä tuoda jotenkin tää Haamujengi mukaan videolle. UG-idea edellytti tietysti myös UG-toteutuksen. Kiitos nykyteknologian, tällaisen pystyi tekemään tuhlaamatta dieseliä tuhansien kilometrien edestä. On monia pikkukaupunkeja, joihin mun ei oo järkeä lähteä keikalle, mutta tällä tavalla porukka pystyi osallistumaan paikkakunnasta ja maasta riippumatta. Tällä videolla onkin edustusta aina Mäntsälästä Prahaan.

Koen että teen tätä musaa muille UG:eille, yksinäisille susille. Musiikissa on se hieno puoli, että se voi puhuttella miljoonia sieluja eri puolilla maailmaa. Yhdessä nämä yksinäiset sielut luovat kulttuureja. Yhdet ylä-, toiset ala-, osa kansan- ja jotkut maailmankulttuureja. Yksilöistä tulee yhteisöjä, eikä yhteisön luomiseksi tarvita miljoonaa tyyppiä. Kymmenenkin riittää. Tuo kymmenen yksinäistä sutta yhteen ja saat niistä vahvan lauman. Artistia ja musiikkia ei olisi ilman yhteisöä. Ei Haamuakaan.”

KATSO ”UG”-MUSAVIDEO TÄSTÄ

Haamu Facebookissa
Haamu Instagramissa