22.05. Aivovuoto: Liikkeellä (LP, DIGI 3.4.)

22.05. Aivovuoto: Liikkeellä (LP, DIGI 3.4.)

22.05. Aivovuoto: Liikkeellä (LP, DIGI 3.4.)

Julkaisupäivä: Digitaalisesti 3.4. ja rajoitettu vinyylipainos 22.5. (huom: vinyylillä uusi julkaisupäivä)
Formaatit: LP/DIGI
Albumi diginä tästä (Spotify jne.), vinyylit tästä ja videot Youtubesta.

Aivovuoto julkaisee uuden albuminsa Liikkeellä digitaalisesti 3. huhtikuuta ja vinyylillä 22. toukokuuta. Kyseessä on kuudes Aivovuoto-julkaisu. Esimakua antaa Minä en aja / Ilmatyynyt -tuplasingle, joka on samalla viimeinen lohkaisu viikon päästä ilmestyvältä kokonaisuudelta. Aivovuoto toteutti kappaleista myös livetaltioinnin yhteistyössä Genelecin kanssa ja lopputulos on katsottavissa Genelec Music Channelilla Youtubessa. Biiseissä kuvataan unien, autoilun ja jalkautumisen kautta tunnetta suunnan ja päätäntävallan puutteesta. Jälkimmäisessä osassa olo jo kevenee ja mielenrauha löytyy hetkestä ja arkisista asioista.

”Tammikuussa, kun levyä viimeisteltiin, ei olisi voinut uskoa millaiseen tilanteeseen levy julkaistaan. Monen muuttumattomalta tuntuneen asian on vaikea nähä palaavan ennalleen ihan lähiaikoina. Uusien suuntien etsiminen ja luopumisella flirttailu muuttui elinehdoksi kertaiskulla. Nyt kun kaikki ovat sulkeutuneet koteihinsa, ei voisi sattua juuri ristiriitaisempaa aikaa julkaista levy nimeltä ‘Liikkeellä’. Vaikka biisien mukana palloillaan vapaasti Helsingin kantakaupungissa Johanneksen kirkolta Lammassaareen, fyysinen liikkuminen on kuitenkin levyllä sivuroolissa, kun samalla tapahtuu isoja liikkeitä ajatuksen tasolla. Vaikka yrittäisit kuinka pysähtyä ja antaa olla, aika kuluu ja aika on liikettä. Epämiellyttävätkin asiat on parempi kohdata, kun paeta niiltä. Ehkä se suunta vielä löytyy.”

Aivovuoto on tuottajaveljesten Visan ja Mion ja räppäri Matin Itä-Helsingissä 2012 perustama rap-yhtye. Biiteistä vastaavat veljekset tunnetaan myös taiteilijanimellä K.V.N & LOBO ja Matti puolestaan Jodarok-aliaksella soolotuotannossaan ja bändeissä kuten Freerap ja Kemmuru.

Aivovuoto-musiikki on amerikkalaisen räpin perinteisiin nojaavaa, mutta rajoista piittaamatonta ja kokeilevaa. Sävy on harvoin iloinen, mutta tietty toiveikkuus ja huumorin pilkahdus säilyy aina mukana. Matin sanoituksissa korostuu usein tietty outsider-mentaliteetti ja pyrkimys ymmärtää monia sisäisiä ja universaaleja ristiriitoja, usein kuvitteellisten hahmojen kautta. Kannen kullatun kallon on yhtyeen toiveiden mukaisesti kaivertanut luutaiteilija Johanna Virtanen, valokuvan otti yksi pahamaineisen Lahtiblogin kuvaajista ja nyt kolmatta Aivovuoto julkaisua kuvillaan koristava Antti Sepponen.

Yhteydenotot & haastattelupyynnöt:
Toni Mynttinen
toni@monsp.com
044 984 3014

 

 

spotify-klikKuuntele Apple MusicistaKatso Youtubesta
LINKIT:
Aivovuoto Spotifyssa ja videot Youtubesta.

Pressikuvat (kuvat Samuli Vienola)

Lataa kansi.
Kallo: Johanna Virtanen / insta: @motca.art
Kuva: Antti Sepponen / insta: @senttiapponen
Kansi: M.Salminen

BIISILISTA:
1. Minä en aja
2. Ilmatyynyt
3. Perkeleen pitkät pitkospuut
4. Fly shit
5. Luistaa
6. Alamäki
7. Aina päivän lähempänä
8. Cadaques
9. Kadut ei tiedä