29.03.2019 Aivovuoto: Utopia sessiot (LP/MC 3.5.)

29.03.2019 Aivovuoto: Utopia sessiot (LP/MC 3.5.)

29.03.2019 Aivovuoto: Utopia sessiot (LP/MC 3.5.)

Julkaisupäivä: Digi 29.03.2019 Vinyyli/kasetti 03.05.2019
Formaatit: LP/MC/DIGI
Tästä kaikista musapalveluista videot Youtubesta.
Tilaa LP, MC esim.: Levykauppa Äx & Katin Tavara

AIVOVUODON UTOPIA 29. MAALISKUUTA – VINYYLI JA KASETTI 3. TOUKOKUUTA

Tuottajaveljesten Visan ja Mion (K.V.N & LOBO) sekä räppäri Matin (Jodarok, Kemmuru jne…) muodostama Aivovuoto julkaisi uuden Utopia sessiot EP:n 29. maaliskuuta. Levy löytyy kaikista musapalveluista tästä ja vinyyli- ja kasettipainos ilmestyy kauppoihin 3.5.

Vierailijoina levyllä kuullaan hienoa artistiuraansa luova Yeboyah, DJ Kridlokk, Tuuttimörkö ja mm. Gaselleista tuttu DJ Ibusal. Teemallisesti Utopia EP:llä haaveillaan vapaudesta ja omasta tilasta. Kun elämän realiteettien pohdiskelu kääntyy, varsinkin räpissä, usein kritiikiksi ja valittamiseksi, Aivovuoto ei ole halunnut rajautua muiden asettamiin kehyksiin ja tyytyä reagoimaan toisten tekemisiin, vaan tehdä vapautuneesti sitä mitä tulee ja mikä tuntuu hyvältä. Paperillakin se on kaunis kuva. Lähtöajatuksena oli luoda musiikissa sitä utopiaa, jossa elämää ei ohjaisi vaikkapa taloudelliset vaatimukset tai arjen aikataulut, vaan oma tahto ja ihanteet. Yksi innoittava kysymys oli Matin ruokatilauksia arpoessa suosima “Mitä söisit jos voisit syödä mitä vaan?”
Jos ei voi kuvitella mahdotonta, ei varmasti voi saavuttaa sitä.

Käytännössä Utopia sessiot tehtiin saman ihanteen mukaan vapautuneesti, tehokkaasti ja ammattimaisesti uudella studiolla. Bändi muutti kylmästä kellarista Herttoniemen teollisuusalueelta kaikilla mukavuuksilla varustettuun studioon jäsenten kotien lähellä. Musiikin teko alkoi marraskuussa 2018 ja kaikki kappaleet nauhoitettiin Studio TÖI 3:ssa tammikuussa 2019. Bändi teki päivävuoroa kaksi kertaa viikossa ja jokaisen kappaleen vokaaliosuudet ja tekstit ovat syntyneet vasta siinä vaiheessa, kun Matti istui mikkikoppiin ja alkoi freestailata. Tarkoitus oli tallentaa vaikutelmia ja ajatuksia haaveilevan, mutta tuhdisti potkivan musiikin sekaan, ei niinkään työstää konkreettisia ja jäsenneltyjä esseitä. Nykyiset julkaisutekniikat mahdollistavat sen, että saavuttaessaan kuulijat koko paketti on vielä uunilämmin.

Tarkkuuteen ja jopa perfektionismiin taipuvainen bändi pysytteli kaukana musiikkilaitteista lähes koko 2018 vuoden ja keskittyi keikkoihin ja elpymiseen. Tästä poikkeuksen tehnyt, maaliskuussa 2018 julkaistu ’Aivan outo’ kappale jäi yksittäiseksi julkaisuksi ja sitä ei nostettu mukaan tälle EP:lle.

Aivovuodon edellinen, järjestyksessään yhtyeen toinen kokopitkä albumi Dötöx (kevät 2017) oli teemaltaan kunnianhimoinen. Dötöxin ideana oli nimeä myöten yksilöllinen ja yhteisöllinen detox-kuuri, erilaisten haittojen ja häiriöiden tunnistaminen, poteminen ja niistä vapautuminen. Bändi paini vastaavien haasteiden kanssa omissa elämissään ja levyn tekeminen kesti pari vuotta. Kuitenkin verrattuna innoittajaansa, Dr. Dre:n julkaisemattomaan ‘Detox’ levyyn, jonka tekeminen on kestänyt tähän mennessä 20 vuotta, urakka ei ollut onneksi venähtänyt niin rajusti. Projekti oli, kaikesta huolimatta ja ehkä juuri kaikki huomioiden, niin bändin kuin yleisönkin mielestä menestys.

Marginalisoitua laitaa suomiräpistä edustava, 2012 perustettu Aivovuoto pärjäilee hyvin suomalaisessa musiikkikentässä. Yhtyeelle riittää keikkaa hyvin koko maassa ympäri vuoden ja kaikki jäsenet saavat toimeentulonsa musiikista. Tämä vaatii monipuolisuutta ja jokaisella pyöriikin useampi projekti päällekäin: Matilla Freerap impro-rap ryhmä Solosen, Kosolan, Särren ja Xmiehen kanssa ja Dödstil levy-yhtiö. Visa ja Mio tuottavat paljon musiikkia myös muille artisteille (mm. SMC Lähiörotat, Likanen Etelä jne.) Lisäksi Visa työstää paljon miksauksia ja masterointeja ulkopuolisille ja hänen kädenjälkensä kuuluukin yllättävän monen urbaanin suomijulkasun taustalla.

HUOM: EP:n voi tilata myös keikan mukana, tsekkaa Rumbasta ”Suomalaisyhtye myy uutta EP-levyä 1000 eurolla – mukana toki myös oma keikka”

 

spotify-klikKuuntele Apple MusicistaKatso Youtubesta
LINKIT:
Aivovuoto Spotifyssa ja videot Youtubesta.
Tilaa LP, MC esim.: Levykauppa Äx & Katin Tavara
Kansi

BIISILISTA
1. Naavaa
2. Oonx mä pelle feat. Tuuttimörkö & DJ Kridlokk
3. Sama logo
4. Et oo käyny bileis feat. Yeboyah
5. Soundtrack
6. LME feat. DJ Ibusal

Pressikuvia:

Aivovuoto 1 (Antti Sepponen)
Aivovuoto 2 (Antti Sepponen)
Aivovuoto 3 (Antti Sepponen)
Aivovuoto 4 (Antti Sepponen)