12.03. Chydeone – Paloist Purtu Kulmii EP (DIGI)

12.03. Chydeone – Paloist Purtu Kulmii EP (DIGI)

12.03. Chydeone – Paloist Purtu Kulmii EP (DIGI)

Julkaisupäivä: 12.3.
Formaatit: DIGI
Spotify Apple jne jne. tästä.

Chydeone – Paloist purtu kulmii -EP ilmestyi 12.3.
Viiden raidan kokonaisuus on tarkoituksellisen harmaa, loskainen ja vailla spektaakkelia, johon tarttua – siis hyvinkin oikean elämän kaltainen.

Mun arki kuluu paljolti ns. sosiaalisten medioiden, ja koukuttavien iskulinjojen etsinnän parissa. Ehkä siksikin tuntui luontevalta vältellä näitä biiseissä. On biiseissä (enimmäkseen) toki hahmottamista helpottavia rakenteita, kertosäkeitä jne.

Musiikki monissa muodoissaan on levyn tekijöille (kaikki säv/sov/mix Sattalite) elämän keskiössä, ja totaalisesti läsnä yötä päivää. Se ei juurikaan näyttäydy harrastuksena, tai jonain, joka on taustalla. Voi jospa joskus pääsisikin takaisin siihen viattomaan asemaan, jossa musasta voi vain nauttia; analysoimatta sitä, takertumatta yksityiskohtiin, miettimättä taustoja ja motiiveita kaiken kuulemansa kohdalla.

Ehkä juuri edellä mainitusta johtuen, on äänikokonaisuuksia itse rakennellessa tärkeää hakea jotain todellista, syöksymättä sen paremmin esim. esittämään kärsivää taiteilijaa, kuin hakemaan sitä pienintä yhteistä nimittäjää. Toki näidenkin kanssa on hauskaa flirttailla.

Hakukoneet tuottavat avausraidan (“Kakskyt senttii”) nimellä hyvin maailmaa kuvaavaa materiaalia, kokeilla sopii! Näiden tulosten ristiriita sen kanssa, mistä itse biisissä on kyse, kuvaa myös mun ajatusmaailmaa yleisemmin mainiosti. Perseilyn ja vakavammin otettavien ajatusten rajaa on välillä vaikea hahmottaa, näin olen kuullut. Heh.

“Ruutu” on biisi, jota ei alunperin ollut tarkoitus julkaista tässä kokonaisuudessa, tai ylipäänsä ollenkaan. Juuri siksi siitä tuli toinen “sinkku”. Väitän, että tuolla biisillä ollaan onnistuttu monessa asiassa paremmin, kuin kymmenissä muissa yhdessä tekemissämme projekteissa. Osa parista tuhannesta biisin streamanneesta on tehnyt saman huomion.

Kun edellisellä EP:llä (Edelleen, silti, 2017) oli mukana tätä enemmän niin havaittavaa kuin piilotettua huumoria, ollaan nyt liikenteessä huomattavasti hymyttömämmällä linjalla.

Hitto! Tätä läpi lukiessa, ja niin soolo- kuin Ritarikunta -prosessien kulkua miettiessä se otsikko löytyi: me tehdään työtä tavalla, jossa tietoisesti etsitään tunnelmia, joita ei lopulta itsekään pystytä selittämään. Niin se menee, ottakaa tosta koppi ja kreataan lisää, eiks jeh?

Todella vakavissaan, heh
-Chyde

 

 

spotify-klik
Kansi
IG & FB

Biisilista:
1. Kakskyt senttii
2. Ettei jäis siit ainakaan kii
3. Ruutu
4. Ei kantoja
5. Sedia gestatoria

12.3.2019