08.04. Khid: Ohi

08.04. Khid: Ohi

08.04. Khid: Ohi

Julkaisupäivä: 08.04.2016
Formaatit: LP / DIGI / CD / MC
Tilaa esim Kati (Katilta myös T-paitaa), Levykauppa Äx

Khidin Ohi -albumi on nyt julkaistu. CD, LP ja C-kasetti fyysisesti ja digitaalisesti esim. Spotifysta & Apple Musicista. Videot Youtubesta.

Radio Helsinki nosti albumin Viikon levykseen julkaisuviikolla ja Hesarin Nyt-liitteestä löytyy laaja haastattelu Khidistä tästä, kannattaa ehdottomasti tsekkaa. Rumbassa levy sai arvostelussa 9/10 tähteä ja Radio Helsingin haastattelu podcastina tästä.

Albumin kaikissa versiossa sama sisältö ja kasetissa sekä vinyylissä latauskoodit mukana. Kasetin painos rajoitettu 300 kappaletta ja se on käytännössä loppuunmyyty kuten vinyylikin ja vinyylistä on tulossa 300 kappaleen lisäerä huhtikuun lopulla.

 

spotify-klikKuuntele Apple MusicistaKatso Youtubesta

 

 

Tilaa esim Kati (Katilta myös T-paitaa), Levykauppa Äx
Khid Spotifysta & Apple Musicista
Videot Youtubesta
DJ Kridlokk Spotifysta & Apple Musicista
Facebookissa Khid & DJ Kridlokk
Keikat Jussi Laine / Fullsteam
Khid & DJ Kridlokk Wikipediassa
Pressikuvia 1 & 2, ja lisäksi yhdessä Aivovuodon kanssa (Khid sohvalla oikealla): 3.

Khid – Ohi (Arttu Tolonen, 15.01.2016)
”Sen kuuluukin olla liian kovaa, liian lujaa.

Hahmoissa on eroja. Malmilaisella ihmisellä nimeltä Kristo Laanti niitä on lukuisia, mutta kaksi ovat ylitse muiden: DJ Kridlokk ja Khid.

Ne on helppo erottaa toisistaan, mutta aivan yhtä helppoa on tunnistaa niiden yhteinen syntyperä. 

Vuonna 2003 ensimmäisen kasettinsa julkaissut Kristo on koko ajan operoinut musiikin bassovoittoisimmissa nurkissa, joissa soundi hiipii minimalistisesti huolella valittujen elementtien alkuvoimaan luottaen – ja kuulijalla on niskavillat huomattavan usein pystyssä.

Kriston oma selkeä käsiala kuuluu tämän soundin kaikissa mutaatioissa eikä biittiavaruus – Kridlokkin tunkkaisesta, kasettisuhinan värittämästä Memphis-kriippailusta Khidin selkeälinjaiseen, leimallisesti eurooppalaiseen paukutukseen – johon hän kulloinkin itsensä ampuu ei sitä peitä. Ei edes silloin kun iskee se taitelijalle ominainen tarve pyristellä käsialasta eroon. Loppujen lopuksi sen aina ymmärtää tärkeäksi voimavaraksi ja lohdulliseksi kumppaniksi yrityksissä sanoa jotain maailmasta, jossa elämme. 

Khidin Ohi on ilmavinta ja riisutuinta musiikkia, jota Kristo on tehnyt. Se on melkein kuin kaikuja musiikista, kuultuna tiili- tai betoniseinän läpi – ulkoa. Ja Ohi puhuu ulkopuolisuudesta – niistä hetkistä jolloin yllättäen huomaat ettet ymmärrä tilannetta, jossa olet vaikka olet kokenut sen satoja ellet tuhansia kertoja. Ohi on se välähdys kesken baari-illan kun tajuat kokevasi eri todellisuuden kuin seurueesi. Se hetki kun ihmettelet onko tämä kotisi ja mitä ihmettä teet täällä.

Ei oo mun vika et sun vikat sanat on pöllitty”

 

 

 

KHID – Ohi
CD CDC2 6430012733759 MONSP375
LP CDC 6430012734756 MONSP475
MC DVDB 6430012735753 MONSP575

Intra
Kuolen tunnin
Ohi
Ikkuna
Miinus
Ateisti
Maa jota ei ole
Nähty
Harha
Ultra

Khidin discografia:
Khid & RPK – Ei (2014, CD/LP/MC/DIGI)
Khid & Paperi T – Ex ovis pullus non natis serò fit ullus EP (2013, LP/DIGI)
Khid & Aivovuoto – Se tuli televisiosta / Sushi Drive-by (2015, CD/LP/MC/DIGI)

DJ Kridlokkin discografia
UG-Solo (2011, CD/2LP/MC/DIGI)
Mutsi (2014, CD/2LP/MC/DIGI)

Lisäksi mm. C4 Underground Volume 1, Maanalaisella saundilla (Lommo & DJ Kridlokk, 2005), Kauheimmat joululaulut (KC/MD, 2012)

Khid - paita_mustaKhid - paita_valkoinen