25.05.2018 Pijall – JAGUAR (LP/MC/DIGI)

25.05.2018 Pijall – JAGUAR (LP/MC/DIGI)

25.05.2018 Pijall – JAGUAR (LP/MC/DIGI)

Julkaisupäivä: 25.05.2018
Formaatit: LP/DIGI/MC
Diginä esim. Spotify, Apple, Deezer) ja videot Youtubesta
Vinyylit esim. Levykauppa Äx sekä Katin Tavara

Pijall vapauttaa Jaguarin – ja antaa sen hiipiä varjoissa

Suomalaisen räpin todellisen pioneerin uusi albumi julkaistaan toukokuussa. Jo kolmas pitkäsoitto puolen vuoden sisään saatellaan yleisön ulottuville kolmen erikoissinkun voimin.

Sana ylös niille jotka sanaa idättää, toivottaa Pijall Jaguar-albumin Perintö-biisillä. Ameeban tuottamalla syvätunnelmaisella raidalla terveiset menevät ennen muuta Murmur-kollektiivin suuntaan, mutta niitä saattaisi ajatella laajemminkin.

Pijall on konkari, monta aaltoa läheltä nähnyt (ja tehnyt) tunnelmoija. Hänen tekemisensä biisien sisällä on verkkaista, mitä todellakaan ei voi sanoa julkaisutahdista – Jaguar on jo kolmas albumi puolen vuoden sisään.

Iso määrä sanottavaa paketoituu Pijallin käsittelyssä kiinnostavan kaksijakoisesti – toisaalta mennään todella syvällä, toisaalta asiat on muotoiltu erittäin yksinkertaisiksi. Ehkä ne ovatkin sitä?

”Yksinkertanen on kaunista, niin sen nään, me monesti vaan asioista vaikeita tehään. Varsinkin ku elämä on syömistä, nukkumista, suhteita (kasvattamista) ja työn tekemistä suurinpiirtein. Ongelmat syntyy jos on tekemisen puutetta.”

’koita pysyy kärryillä / muutenki täst elämänmenost / saati sitte kaikest mikä on elos’

Media innostui Pijallin uudesta tulemisesta viime vuonna, mutta suuri yleisö ei. Onko sitä edes tarpeellista tavoitella? Kaikki on lähtenyt UG-hengessä, ja vaikka aika suosiikin pinnallisuutta ja nopeita käänteitä, tapahtuvat oikeat asiat aivan toisissa rytmeissä.

”Joo kyllä mä heti tajusin, mitä nuoret haluu kuulla. Sen hengen sanomaan en pysty samaistumaan, ainakaan boustailun henkeen, siihen että jengi tekee itsestään himmetä numeroa. Kyllä mä taidan olla ug forever, vaikkakin soundi vois mennä isommallekin yleisölle. Sisältö ei ehkä kuitenkaan komppais massojen tajunnan virtaa.
En kuitenkaan oo mitenkään huonona asiasta, vaan pysyn realistina. Oon kiitollinen kaikille tukijoille jotka on tähän saakka olleet mukana!”

HUOM: Vinyyli sisältää 12 biisiä ja vinyylin mukana tulevalla latauskoodilla myös JAGUAR -albumilta julkastujen digisinkkujen extrabiisit (Sivullinen, Puu, Utopia & Eskapismi feat. Mahdi Khaleel & Gracias) mukana. Kassussa koodit myös ja siinä biisit myös nauhalla. Vinyylin latauskoodilla sisältää myös kevään sinkkujen biisit.

 

spotify-klikKuuntele Apple MusicistaKatso Youtubesta

LINKIT:
Pijall Facebookissa
Vinyylit esim. Levykauppa Äx sekä Katin Tavara
Albumin kansi
Pressikuva (lataa)
Pijall Wikipediassa
Ceebrolistics Spotifyssa 

VINYYLIN BIISILISTA:
Lyöntei ft. Tommishock
Kuolematon
Perintö
Veitsen teräl
Kalastaja feat. Ro$vosheriffi
Uppooma feat. Haamu
Heittaaja
Keneltäkään
Raha vs Rauha
Simple 4.04
Tuulen sisään
Vahtikoira