03.07.2019. Särre & Prinssi Jusuf – Etelä vs. Itä EP (DIGI-EP)

03.07.2019. Särre & Prinssi Jusuf – Etelä vs. Itä EP (DIGI-EP)

03.07.2019. Särre & Prinssi Jusuf – Etelä vs. Itä EP (DIGI-EP)

Julkaisupäivä: 3.7.2019
Formaatit: DIGI
Kuuntele Spotify Apple jne. 

SÄRRE & PRINSSI JUSUF: ETELÄ VS. ITÄ EP

Monsp & Särren oma levy-yhtiö Rutilus julkaisivat yhteistyössä Prinssi Jusufin ja Särren yhteisprojektin Etelä VS. Itä EP:n 3. heinäkuuta, josta ensimmäinen maistiainen jo 19. kesäkuuta NAIKIT jalas -singlen/videon myötä. Sinkku on Gettomasan hovituottajana tunnetuksi tulleen Ruubenin biittiin tehty kenkäbängeri, jossa on moderni 80-luvun estetiikkaa ylistävä räppimeininki.

Idea yhteislevytyksestä sai alkunsa, kun kaksikko juonsi syksyllä 2018 kuukauden ajan radio-ohjelmaa YleX:llä.

“Me freestyle-räpättiin siellä radiossa ja kirjoitettiin siinä livenä paperille jotain konseptibiisejä ja heti räpättiin ne. Se oli tosi puhdistavaa parin tahmaisemman työprojektin rinnalla”, Särre kuvailee alkusysäystä.

“Me tehtiin nyt eka mediaa ja tässä on yhteistä musaa, ehkä seuraavaksi tehdään tv-ohjelma” – Prinssi Jusuf lataa.

Jostain syystä Prinssi Jusuf alkoi ilmestyä syksyllä Särren himaan ja miettimään sitä, että samanlaista vapaampaa hengaamista ja musan kuuntelua pitäisi harrastaa enemmän. Siitä alkoi puolen vuoden sarja päivän mittaisia sessareita Särren kotona, joiden aikana nauhoitettiin kotisohvalta käsin myös tämä EP.

“Me lähinnä pelattiin videopelejä ja räpättiin ja kun soittimesta shufflella tuli joku biisi, mihin tuli idea, niin muisteltiin, että kenenkäs biitti tää oli ja soitettiin sille, et saataisko tää mukaan”. – Särre avaa projektin menoa.

Särre on Rutilus-levy-yhtiön kautta julkaissut viime aikoina mm. Adikian ja Kalle Kinoksen musiikkia sekä ollut itsekin taas pitkästä aikaa mukana räppäämässä esimerkiksi Rutilus-mixtapella. Prinssi Jusuf levyttää Monsp Recordsille ja valmistelee parhaillaan uutta EP:tään.

 

————

Pressikuvat 1 & 2 (kuvat Vuokko Salo)

EP:N BIISILISTA:
1. Pojoi
2. NAIKIT jalas
3. Lounastauko Feat. Lyttä & Dauda Koroma
4. Mieti sitä?!
5. Ajaton

 

 

3.7.2019