Kalifornia-Keken sooloalbumi 2. kesäkuuta ja Timanttei -single perjantaina 28. huhtikuuta

Kalifornia-Keken sooloalbumi 2. kesäkuuta ja Timanttei -single perjantaina 28. huhtikuuta

Kalifornia-Keke julkaisee sooloalbuminsa Miinus 2. kesäkuuta ja perjantaina 28. huhtikuuta puskee ulos digisingle Timanttei. Albumi tulee saatavilla digin lisäksi fyysisesti vinyylinä ja ennakkotilaukset toimivat jo ainakin Levykauppa Äx:ssä sekä Katin Tavarassa.

11 biisin Miinus esittelee parhaiten tuottajan roolistaan tunnettua Kalifornia-Kekeä laajemmalla skaalalla kuin mihin tämän artistin kanssa on aiemmin totuttu. Miinus heijastelee vaikeita aikoja, oman paikkansa etsimistä ja menetystä. Albumi hehkuu vahvaa henkilökohtaisuuden tuntua artistin toimiessa tuottajana, sanoittajana, esittäjänä ja miksaajana.

2016 lopulla julkaistu Hullu Rakkaus oli tulevan albumin ensimmäinen singlelohkaisu. Biisi käsitteli tuon kaikkien tunteman monimuotoisen tunteen sytyttävää voimaa. Albumin muissa kappaleissa kuullaan paljon tummia sävyjä ja Hullu rakkaus sijoittuu spektrin värikkäämpään päähän. Hullu Rakkaus -singlen julkaisun aikaan YleX teki artistista hienon henkilöhaastattelun jossa Keke totesi mm. Kuuluvansa omasta mielestään “suomiräpin vasempaan laitaan”, vaikka hän on ollut tuottamassa niin Ruger Hauerin kuin Paperi T:nkin menestyslevyjä.

Monsp on aiemmin julkaissut Kalifornia-Kekeltä instruvinyylit Hahmotelmia (julkaistu 2016) sekä 2011-2013 (julkaistu 2013) ja lisäksi keväällä 2016 julkaistun Tommishockin & Kalifornia-Keken yhteisalbumin Rotaatio. Rotaatiolta lohkaistu Unohda se -single oli pitkään alkuvuodesta YleX:n soittolistalla. Tutustu biiseihin kattavasti Spotifysta. Vuonna 2016 Kalifornia-Keke palkittiin Teosto-palkinnolla.

Vinyyliä 400 kappaleen rajoitettu painos ja vinyylissä on kuvakannet ja mukana MP3-latauskoodit.

spotify-klikKuuntele Apple Musicista

LINKIT:
Kalifornia-Keke Spotify & Apple Music & Facebook.
YleX:n sivuilla iso henkilöhaastattelu.
Ennakkotilaukset Katin Tavara & Levykauppa Äx
Albumin kansi

KALIFORNIA-KEKE – Miinus
LP CDC2 6430012735883 MONSP588

BIISILISTA:
A)
Nitro
Timanttei
Kalifornia unii
Miinus
Kultaa
B)
Beamaa mut ylös
Kummituxia
Miinus
Hullu rakkaus
Kaleidoskooppi
Aallolla