Khidin Ohi -albumi 8. huhtikuuta & Maa jota ei ole -single/video nyt ulkona

Khidin Ohi -albumi 8. huhtikuuta & Maa jota ei ole -single/video nyt ulkona

Khidin 8. huhtikuuta julkaistavan Ohi -albumin ensimmäinen video-/singlelohkaisu Maa jota ei ole nyt ulkona. Video Youtubesta ja biisi esim. Spotifysta & Apple Musicista. Albumin ennakkotilaukset Kati (Katilta myös T-paitaa), Levykauppa Äx. Kiitos videosta Aivotuotos.

Albumin kaikissa versiossa sama sisältö ja kasetissa sekä vinyylissä latauskoodit mukana. Kasetin painos rajoitettu 300 kappaletta. Ennakkotilaukset Kati (Katilta myös T-paitaa), Levykauppa Äx. Khidin videoita mm. Zelda sekä Aivovuodon Seinä Seinä Seinä ft. Khid.

   

KHID – OHI (Arttu Tolonen, 15.01.2016)

”Sen kuuluukin olla liian kovaa, liian lujaa.

Hahmoissa on eroja. Malmilaisella ihmisellä nimeltä Kristo Laanti niitä on lukuisia, mutta kaksi ovat ylitse muiden: DJ Kridlokk ja Khid.

Ne on helppo erottaa toisistaan, mutta aivan yhtä helppoa on tunnistaa niiden yhteinen syntyperä. 

Vuonna 2003 ensimmäisen kasettinsa julkaissut Kristo on koko ajan operoinut musiikin bassovoittoisimmissa nurkissa, joissa soundi hiipii minimalistisesti huolella valittujen elementtien alkuvoimaan luottaen – ja kuulijalla on niskavillat huomattavan usein pystyssä.

Kriston oma selkeä käsiala kuuluu tämän soundin kaikissa mutaatioissa eikä biittiavaruus – Kridlokkin tunkkaisesta, kasettisuhinan värittämästä Memphis-kriippailusta Khidin selkeälinjaiseen, leimallisesti eurooppalaiseen paukutukseen – johon hän kulloinkin itsensä ampuu ei sitä peitä. Ei edes silloin kun iskee se taitelijalle ominainen tarve pyristellä käsialasta eroon. Loppujen lopuksi sen aina ymmärtää tärkeäksi voimavaraksi ja lohdulliseksi kumppaniksi yrityksissä sanoa jotain maailmasta, jossa elämme. 

Khidin Ohi on ilmavinta ja riisutuinta musiikkia, jota Kristo on tehnyt. Se on melkein kuin kaikuja musiikista, kuultuna tiili- tai betoniseinän läpi – ulkoa. Ja Ohi puhuu ulkopuolisuudesta – niistä hetkistä jolloin yllättäen huomaat ettet ymmärrä tilannetta, jossa olet vaikka olet kokenut sen satoja ellet tuhansia kertoja. Ohi on se välähdys kesken baari-illan kun tajuat kokevasi eri todellisuuden kuin seurueesi. Se hetki kun ihmettelet onko tämä kotisi ja mitä ihmettä teet täällä.

Ei oo mun vika et sun vikat sanat on pöllitty”

 

spotify-klikKuuntele Apple Musicista

LINKIT:
Ennakkotilaukset Kati (Katilta myös T-paitaa), Levykauppa Äx
Khid Spotifysta & Apple Musicista
DJ Kridlokk Spotifysta & Apple Musicista
Facebookissa Khid & DJ Kridlokk
Keikat Jussi Laine / Fullsteam
Khid & DJ Kridlokk Wikipediassa

KHID – Ohi
CD CDC2 6430012733759 MONSP375
LP CDC 6430012734756 MONSP475
MC DVDB 6430012735753 MONSP575

Intra
Kuolen tunnin
Ohi
Ikkuna
Miinus
Ateisti
Maa jota ei ole
Nähty
Harha
Ultra

Khidin discografia:
Khid & RPK – Ei (2014, CD/LP/MC/DIGI)
Khid & Paperi T – Ex ovis pullus non natis serò fit ullus EP (2013, LP/DIGI)
Khid & Aivovuoto – Se tuli televisiosta / Sushi Drive-by (2015, CD/LP/MC/DIGI)

DJ Kridlokkin discografia
UG-Solo (2011, CD/2LP/MC/DIGI)
Mutsi (2014, CD/2LP/MC/DIGI)

Lisäksi mm. C4 Underground Volume 1, Maanalaisella saundilla (Lommo & DJ Kridlokk, 2005), Kauheimmat joululaulut (KC/MD, 2012)

Khid - paita_mustaKhid - paita_valkoinen