Khidin Ohi -albumi nousi yllättäen albumilistalla kakkoseksi

Khidin Ohi -albumi nousi yllättäen albumilistalla kakkoseksi

8.4. julkaistu Khidin Ohi -albumi nousi yllättäen virallisen albumilistan kakkoseksi edellään vain Robin. Aiemmin Khidiltä on albumilistalla ollut yhteislevy Aivovuodon kanssa (paras sija #3), yhteislevy RPK:n kanssa (paras sija #4) sekä yhteislevy Paperi T:n kanssa joka edullisen hinnan vuoksi kävi vain midprice-listalla (sija #6).

Listablogissa hauskat läpät Khidin listajutuista: ”Viikon korkein uutuus Khid petrasi aiempia merkintöjään: RPK:n kanssa hän debytoi toissavuonna nelosena, sitten Aivovuodon kanssa kolmosena ja nyt itsekseen kakkosena. Mutta: Khid eli Kristo Laanti on myös DJ Kridlokk, jonka Mutsi kävi niin ikään kakkosena huhtikuussa 2014. Neljä Top 4 -albumia kahdessa vuodessa, mieshän on vähän kuin Robin. (Tosin Robin ei ole vielä tietääkseni julkaissut biisiä nimeltä Myyn kaikki paitsi Kate Bushin levyt.)”

Tässä samassa myös onnittelut Paperi T:lle ja koko ryhmälle Teosto-palkinnosta. Erittäin siistiä asia!

CD:tä on saatavilla hyvin kaupoista, vinyyliä vaihtelevasti ja kasetit loppuunmyyty. Digitaalisesti esim. Spotifysta & Apple Musicista ja videot Youtubesta.

   

 

spotify-klikKuuntele Apple MusicistaKatso Youtubesta

LINKIT:
Tilaukset Kati (Katilta myös T-paitaa), Levykauppa Äx
Khid Spotifysta & Apple Musicista
DJ Kridlokk Spotifysta & Apple Musicista
Facebookissa Khid & DJ Kridlokk
Keikat Jussi Laine / Fullsteam
Khid & DJ Kridlokk Wikipediassa

KHID – OHI (Arttu Tolonen, 15.01.2016)

”Sen kuuluukin olla liian kovaa, liian lujaa.

Hahmoissa on eroja. Malmilaisella ihmisellä nimeltä Kristo Laanti niitä on lukuisia, mutta kaksi ovat ylitse muiden: DJ Kridlokk ja Khid.

Ne on helppo erottaa toisistaan, mutta aivan yhtä helppoa on tunnistaa niiden yhteinen syntyperä. 

Vuonna 2003 ensimmäisen kasettinsa julkaissut Kristo on koko ajan operoinut musiikin bassovoittoisimmissa nurkissa, joissa soundi hiipii minimalistisesti huolella valittujen elementtien alkuvoimaan luottaen – ja kuulijalla on niskavillat huomattavan usein pystyssä.

Kriston oma selkeä käsiala kuuluu tämän soundin kaikissa mutaatioissa eikä biittiavaruus – Kridlokkin tunkkaisesta, kasettisuhinan värittämästä Memphis-kriippailusta Khidin selkeälinjaiseen, leimallisesti eurooppalaiseen paukutukseen – johon hän kulloinkin itsensä ampuu ei sitä peitä. Ei edes silloin kun iskee se taitelijalle ominainen tarve pyristellä käsialasta eroon. Loppujen lopuksi sen aina ymmärtää tärkeäksi voimavaraksi ja lohdulliseksi kumppaniksi yrityksissä sanoa jotain maailmasta, jossa elämme. 

Khidin Ohi on ilmavinta ja riisutuinta musiikkia, jota Kristo on tehnyt. Se on melkein kuin kaikuja musiikista, kuultuna tiili- tai betoniseinän läpi – ulkoa. Ja Ohi puhuu ulkopuolisuudesta – niistä hetkistä jolloin yllättäen huomaat ettet ymmärrä tilannetta, jossa olet vaikka olet kokenut sen satoja ellet tuhansia kertoja. Ohi on se välähdys kesken baari-illan kun tajuat kokevasi eri todellisuuden kuin seurueesi. Se hetki kun ihmettelet onko tämä kotisi ja mitä ihmettä teet täällä.

Ei oo mun vika et sun vikat sanat on pöllitty”

 

KHID – Ohi
CD CDC2 6430012733759 MONSP375
LP CDC 6430012734756 MONSP475
MC DVDB 6430012735753 MONSP575

Intra
Kuolen tunnin
Ohi
Ikkuna
Miinus
Ateisti
Maa jota ei ole
Nähty
Harha
Ultra

Khidin discografia:
Khid & RPK – Ei (2014, CD/LP/MC/DIGI)
Khid & Paperi T – Ex ovis pullus non natis serò fit ullus EP (2013, LP/DIGI)
Khid & Aivovuoto – Se tuli televisiosta / Sushi Drive-by (2015, CD/LP/MC/DIGI)

DJ Kridlokkin discografia
UG-Solo (2011, CD/2LP/MC/DIGI)
Mutsi (2014, CD/2LP/MC/DIGI)

Lisäksi mm. C4 Underground Volume 1, Maanalaisella saundilla (Lommo & DJ Kridlokk, 2005), Kauheimmat joululaulut (KC/MD, 2012)

Khid - paita_mustaKhid - paita_valkoinen