Pijallin ja Ritarikunnan vinyylit 25.5. – Ritarikunnan merkkipaalut vihdoin vinyylille ja mukana uutta materiaalia

Pijallin ja Ritarikunnan vinyylit 25.5. – Ritarikunnan merkkipaalut vihdoin vinyylille ja mukana uutta materiaalia

Toukokuusta tulee meille siisti kuukausi vinyyleissä: 18.5. Laineen Kasperin ’Vihapuheita ja rakkauslauluja’ albumi ja 25. päivä puolestaan Ritarikunnan uutta ja vanhaa yhdistelevä ’Ei oo valmis’ ja samana päivänä myös Pijallin JAGUAR viel. Siitä on hyvä starttaa kesä!

Ennakkotilaukset skulaa noista kaikista ylläolevista Levykauppa Äx & Katin Tavara ja infot biisilista etc.
18.05. Laineen Kasperi – Vihapuheita ja Rakkauslauluja (2LP/DIGI/CD/MC)
25.05. Pijall – JAGUAR (LP/MC/DIGI)
25.05. Ritarikunta – Ei oo valmis (LP/DIGI)

Ritarikunta saa viimein isot merkkipaalut vinyylille – mukana myös uutta materiaalia

Moni, itse asiassa myös ryhmä itse, luuli että Ritarikunta oli valmis jo pian vuosikymmen sitten. Viimeistään viime kesänä kuitenkin selvisi, ettei niin ole. Vuoden 2017 puolella ehti ilmestyä neljä kokonaan uutta RK-biisiä, ja viisihenkinen ryhmä työstää lisää koko ajan.

25. toukokuuta julkaistaan albumi “Ei oo valmis”.

Levy pitää sisällään materiaalia, jota ei olla koskaan julkaistu vinyylillä. Julkaisun A-puolella kuullaan klassista materiaalia lähes 20 vuoden ajalta. Mukana ovat tärkeimmät sinkkubiisit, ja nyt itsestään selvästi jälleen ajankohtainen raita ”Ritarikunta ratsastaa taas”. Alkuperäinen esitys jätetään kuitenkin vain niiden haltuun, jotka vuosituhannen alussa saivat haltuunsa kaikkien aikojen ensimmäisen Ritarikunta-julkaisu Ceedeeeepeen. Nyt ilmestyvällä vinyylillä kuullaan biisistä alkuvuodesta äänitetty studiolive.

B-puolen avaa täysin ennenkuulematon biisi, Oddjobin tuottama 24 Karate. Sen perään vinyylin toinen syrjä tarjoaa kolme viime vuoden puolella ilmestynyttä sinkkubiisiä.

Pijallin JAGUAR – Pijall vapauttaa Jaguarin ja antaa sen hiipiä varjoissa

Suomalaisen räpin todellisen pioneerin uusi albumi julkaistaan toukokuussa. Jo kolmas pitkäsoitto puolen vuoden sisään saatellaan yleisön ulottuville kolmen erikoissinkun voimin. Ensimmäinen näistä putosi kuultavaksi jo 5.4. ja tällä tuplasinkulla oli albumiltakin löytyvä ’Kalastaja feat. Ro$vosheriffi’ sekä ’Eskapismi feat. Mahdi Khaleel & Gracias.’

Sana ylös niille jotka sanaa idättää, toivottaa Pijall Jaguar-albumin Perintö-biisillä. Ameeban tuottamalla syvätunnelmaisella raidalla terveiset menevät ennen muuta Murmur-kollektiivin suuntaan, mutta niitä saattaisi ajatella laajemminkin.

Pijall on konkari, monta aaltoa läheltä nähnyt (ja tehnyt) tunnelmoija. Hänen tekemisensä biisien sisällä on verkkaista, mitä todellakaan ei voi sanoa julkaisutahdista – Jaguar on jo kolmas albumi puolen vuoden sisään.

Iso määrä sanottavaa paketoituu Pijallin käsittelyssä kiinnostavan kaksijakoisesti – toisaalta mennään todella syvällä, toisaalta asiat on muotoiltu erittäin yksinkertaisiksi. Ehkä ne ovatkin sitä?

”Yksinkertanen on kaunista, niin sen nään, me monesti vaan asioista vaikeita tehään. Varsinkin ku elämä on syömistä, nukkumista, suhteita (kasvattamista) ja työn tekemistä suurinpiirtein. Ongelmat syntyy jos on tekemisen puutetta.”

’koita pysyy kärryillä / muutenki täst elämänmenost / saati sitte kaikest mikä on elos’

Media innostui Pijallin uudesta tulemisesta viime vuonna, mutta suuri yleisö ei. Onko sitä edes tarpeellista tavoitella? Kaikki on lähtenyt UG-hengessä, ja vaikka aika suosiikin pinnallisuutta ja nopeita käänteitä, tapahtuvat oikeat asiat aivan toisissa rytmeissä.

”Joo kyllä mä heti tajusin, mitä nuoret haluu kuulla. Sen hengen sanomaan en pysty samaistumaan, ainakaan boustailun henkeen, siihen että jengi tekee itsestään himmetä numeroa. Kyllä mä taidan olla ug forever, vaikkakin soundi vois mennä isommallekin yleisölle. Sisältö ei ehkä kuitenkaan komppais massojen tajunnan virtaa.
En kuitenkaan oo mitenkään huonona asiasta, vaan pysyn realistina. Oon kiitollinen kaikille tukijoille jotka on tähän saakka olleet mukana!”