Tiedotteet

03.03.2011

------

PYHIMYKSEN "MEDIUM" LEVY 11. TOUKOKUUTA
 

Monsp Records julkaisee rap-artisti Pyhimyksen bändilevyn Medium 11. toukokuuta.

Vuonna 2007 julkaistusta Salainen maailma albumistaan saakka genrensä tunnetuimpiin tekijöihin kuulunut Pyhimys on työstänyt Mediumia kolmisen vuotta.
"Olen nähnyt urani aina pieninä puroina ja Mediumia voisi kuvailla joen isoksi sivuhaaraksi. On ollut kunnia työskennellä vaihteeksi suuren ammattimaisen muusikkojoukon kanssa, jonka osanotto on tehnyt tästä levystä toistaiseksi suurimman teokseni." Pyhimys sanoo. Erityisesti sanoituksistaan ylistetty artisti on erikoistunut temaattisiin kokonaisuuksiin.
"Tämä levy kertoo monikerroksisen maailman käsittämisen mahdottomuudesta ja sen aiheuttamasta ahdistuksesta. Se on junamatka ajan alkupisteestä tähän hetkeen." Pyhimys jatkaa.

Medium on nauhoitettu kokonaan studiolivenä kahdeksanhenkisen bändin kanssa, joka on ainutlaatuista tämän genren musiikissa. Tuotannosta, äänityksestä sekä miksauksesta on vastannut mm. Chisun taustajoukoista tuttu Arttu Peljo ja masteroinnin on hoitanut helsinkiläisestä Timmion Recordsista sekä Soul Investigatorsista tuttu Didier Selin. Sävellyksistä sekä bändin johtamisesta vastuun on kantanut Berklee College of Musicissa parhaillaan opiskeleva Anni Mattila.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu, maaliskuun alussa 7"vinyylinä sekä digisinglenä julkaistu Nyt -biisi kuvastaa hyvin Medium -albumin lämmintä kokonaissoundia. Radioissa hyvän vastaanoton saaneella kappaleella on vierailevana solistina Pariisin kevät -yhtyeen Arttu Tuunela.

Helsingissä -81 syntynyt Pyhimys (Mikko Kuoppala) kuuluu soolouransa ohella Teflon Brothers sekä Ruger Hauer -yhtyeisiin, joiden molempien tuoreimmat albumit on julkaistu syksyllä 2010. Lisäksi mies pyörittää pientä Yellowmic -levymerkkiään sekä Ramin Välitys -ohjelmatoimistoa.

------

Linkit:
www.pyhimys.com
Pyhimys Facebookissa

Pressikuvat:
Pyhimys Promo 1 (Mike Sirén)
Pyhimys Promo 2 (Lassi Kaaria)
Pyhimys Promo 3 (Carl Bergman)

Tiskaan tiskaan -video Youtubessa

Pyhimyksen julkaisut:
Pyhimys: Medium (11.05.2011, CD/2LP)
Ruger Hauer: Se syvenee syksyllä (2010, CD)
Teflon Brothers: c (2010, CD)
Pyhimys: Vieras (2010, CD)
Teflon Brothers: T (2009, CD)
Pyhimys & Timo Pieni Huijaus: Arvoitus koko ihminen (2008, CD)
Pyhimys: Tulva (2008, CD/LP)
Pyhimys: Salainen maailma (2007, CD)
Pyhimys: Ai tähän väliin? (2006, CD-EP)
Pyhimys: Clipshow 2003-2004 (2006, CD)
Pyhimys: Pyhimysteeri? (2005, CD)
Pyhimys: Tapaus-trilogia (2004, CD)

------